Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@05:42:47 GMT

اختصاص ۳ درصد از مجوزهای خاص به خبرنگاران

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۱۲۸۶

اختصاص ۳ درصد از مجوزهای خاص به خبرنگاران

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، پیرو اطلاعیه های قبلی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص طرح ترافیک سال ۱۳۹۷ به اطلاع فعالان محترم رسانه‌ها و مطبوعات شهر تهران می رساند؛ بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران حداکثر سه درصد از کل مجوزهای طرح ترافیک به موارد خاص؛ از جمله خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان خبری اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آیین نامه تدوین شده و سیاست های شهرداری تهران، اکثریت این مجوزها به جامعه خبری شامل خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان خبری اختصاص می‌یابد که به جهت انجام رسالت اطلاع‌رسانی و تسهیل مأموریت‌های مرتبط با تولید خبر، گزارش و تصویر به این مجوز نیاز دارند.

وفق آیین نامه طرح ترافیک خبرنگاری؛ خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان خبری باید به‌موجب قرارداد کار معین (دائمی یا موقت) در یک نشریه، خبرگزاری یا پایگاه خبری اشتغال داشته باشند و مدرکی دال بر اشتغال مستمر به مشاغل مذکور در این آیین‌نامه ارائه دهند. همچنین خودروی متقاضیان دریافت این مجوزها الزاما باید پلاک شهر تهران داشته باشد.

متقاضیان دریافت این مجوزها میبایست پس از آنکه اطلاعات فردی و مشخصات خودروی خود را در سامانه my.tehran.ir وارد کردند، مدارک مورد نیاز را نیز بارگذاری کنند و نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک شهر یا هر قسمت دیگری در شهرداری ندارند.

در صورت بروز هرگونه اشتباه، امکان حذف مدارک ناقص یا دارای اشکال و جایگزینی مدارک صحیح در سامانه وجود دارد.

برای دریافت طرح ترافیک خبرنگاری در سال ۱۳۹۷ بر خلاف سنوات گذشته، کارت خبرنگاری مبنای تخصیص مجوزها نیست. بلکه متقاضیان میبایست وفق آیین نامه، مدارک زیر را ارائه کنند:

الف) معرفی‌نامه

معرفی نامه خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری باید از سوی موسسه مطبوعاتی محل اشتغال ایشان (روزنامه، خبرگزاری و ...) در قالب نامه ای به عنوان سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تنظیم و در آن مشخصات فرد متقاضی، شماره خودرو و زمینه کاری وی درج شود. در صورتی که متقاضیان نتوانند از یک موسسه خبری معرفینامه ارائه کنند، معرفینامه تشکل‌های صنفی مجاز خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان نیز قابل قبول است. معرفینامه ها الزاما میبایست با امضای بالاترین مقام مسئول نهاد صادرکننده آن ارائه شود و مسئولیت محتوای آنها با موسسه مطبوعاتی یا تشکل صنفی امضاکننده است.

ب) مدرک دال بر اشتغال مستمر به کار خبری

منظور از مدرک دال بر اشتغال مستمر به کار خبری نیز بیمه خبرنگاری است؛ اعم از اینکه فرد متقاضی توسط موسسه محل اشتغال خود بیمه تأمین اجتماعی شده باشد یا تحت پوشش بیمه خبرنگاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داشته باشد. در صورتی که متقاضی هیچ یک از دو بیمه فوق را نداشته باشد، برای اثبات اشتغال مستمر کنونی خود به کار خبری، باید ۱۰ نمونه از آثار منتشرشده با امضای خود در مطبوعات و رسانه‌ها را که متعلق به 6 ماه پایانی سال ۱۳۹۶ باشند، ارسال کند.

بر اساس آیین نامه طرح ترافیک خبرنگاری، با توجه به محدودیت تعداد مجوزهای قابل اعطا به خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری در سال ۱۳۹۷ افراد شاغل در رسانه‌هایی که توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند، نسبت به رسانه‌هایی که به هر نحوی به نهادها و منابع دولتی و عمومی وابستگی دارند، در اولویت قرار دارند.

معاونت حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران نام همه دریافت کنندگان مجوز طرح ترافیک خبرنگاری و رسانه محل اشتغال ایشان را در پایگاه اطلاع‌رسانی خود منتشر خواهد کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: طرح ترافیک سال ۱۳۹۷ طرح ترافیک خبرنگاری اختصاص ۳ درصد از مجوزهای خاص به خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟

غلامرضا آذری استاد ارتباطات در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که چقدر در حوزه رسانه و ارتبطات در دهه اخیر به مطالعات و ره آورد‌هایی تازه دست پیدا کردیم، گفت: اگر بخواهیم واقع بینانه بگویم در این سال‌ها نسبتا خیلی خوب نتوانستیم در حوزه مطالعات و نظریه‌های جدید ارتباطاتی گام برداریم. تلاش‌هایی در دولت‌های گذشته برای پژوهش صورت گرفته، اما نبود بودجه لازم و مکفی و نبود فضای لازم برای کار پژوهشی در این سال‌ها باعث شده تا ان طور که ترسیم کرده بودیم از رشد لازم برخوردار نشویم. دلیل دیگری هم هست و این که انتصاب مدیران در مقاطع کوتاه و نبود توجه از جانب آن‌ها به بحث پژوهش است. مورد بعدی دیگر این که رساله‌های دکتری، عادلانه و به ترتیب واقعیت تخصیص و توزیع نمی‌شود و به عنوان مثال رساله‌هایی که می‌تواند خط مشی‌های علمی و پژوهشی گسترده داشته باشند به پژوهشگران متخصص و زبده سپرده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در همین دانشگاه آزاد که بنده سابقه چند دهه تدریس را در آن دارم باید بگویم که نبود مرکز پژوهشی کاربردی در آن که تحقیق‌ها جنبه عملیاتی داشته باشند و همچنین اختصاص ندادن بودجه مکفی سبب شده تا خیلی ره آورد مثبتی را شاهد نباشیم. امیدوارم که در سال‌های اخیر این پژوهش و تحقیقات به سمتی هدایت شود که اساتید و دانشجویان در حل مسیله و کشف نظریه‌های جدید پیشقدم شوند.

وی در خصوص این که چقدر توانستیم در این سال‌ها خبرنگار تخصصی و ژرف نگر تربیت کنیم این طور پاسخ داد: خبر از نظر من یکی از حوزه‌های موفق است، اما در همین حوزه توزیع عادلانه نداشتیم. دردانشگاه‌های علامه، تهران، سوره و آزاد که به صورت جدی به تربیت دانشجویان این رشته می‌پردازند اگر یک اماری بگیریم که از مجموع فارغ التحصیلان ان‌ها چقدر جذب بازار کار رسانه شدند به یک نمره قابل قبولی دست پیدا نمی‌کنیم، اما در همین فضای کار خبری وروزنامه نگاری می‌بینیم که از رشته‌های دیگری مثل فنی و مهندسی، پزشکان، پیراپزشکان و ... وجود دارند که خیلی موفق هم ظاهر شدند و کار می‌کنند. به نظرم بخشی از کار خبری ذاتی و وراثتی است و بخش دیگر آن وظایف دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی است. در کل باید بگویم که فعالانی که در این حوزه مشغول به کار هستند به صورت جدی و پرتلاش ظاهر شدند با بضاعت مالی اندکی که در این شغل و در مقایسه با کشور‌های دیگر شاهد هستیم که گا‌ها حتی به چند برابر هم می‌رسد، اما می‌بینیم که خبرنگاران باعشق به کار خود مشغول هستند.

آذری ادامه داد: خبرنگاری پژوهشی را خیلی کمتر شاهد هستیم بطوریکه یک خبرنگار با تسلط برتمام جوانب یک موضوع به سراغ آن برود و سعی در واکاوی و ارائه یک تحلیل جامع نسبت به آن اقدام کند. با رصدی که در این سال‌ها نسبت به خیلی از موضوعات منتشر شده در رسانه‌ها داشتم شاهد هستم که خبرنگاران به سراغ تولید مطالب سطحی و کپی از سایر همکاران مشغول هستند و البته باید بگویم که شاید یکی از دلایل آن مسائل مالی باشد که سبب شده ژرف نگری و توجه به عمق موضوعات را در آثار خبرنگاران شاهد نباشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین آمار تبدیل مجوزهای کاغذی | ۴ دستگاه پیشتاز صدور شناسه یکتا هستند
  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • عکس خاص از یک کوه یخی بزرگ که تحسین جامعه بین المللی عکاسان را همراه خود دارد
  • دوئل دیدنی روزنامه نگاران فلسطینی و اسرائیلی بر سر ایران
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • اتهام مدیران «مأمن سیاسی» و «نگرش امروز» نشر اکاذیب بود
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • البرز رتبه دوم تردد بین استانی در کشور را کسب کرد